Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pindakaas brownies

Hoe lekker wil je het hebben?! Pindakaas en brownie fan? Dit is je allerlekkerste brownie. Smeuïg aan de binnenkant en chewy aan de buitenkant. De gezouten pinda’s zorgen voor een lekkere crunch en het zoutige is een prettige tegenhanger van het zoete. Kortom, deze wil je graag maken.

Ik weet het, we hebben allemaal goede voornemens. Misschien wil je wel iets meer op je eten letten. Wanneer je het goed doet dan is er altijd een plekje om iets lekkers te eten. In het weekend of een ander moment. Daar heb ik zelf zeker ervaring mee. ;) Dit is niet een grote hoeveelheid, zeker de moeite waard om te maken.

De ingrediënten zijn eenvoudig en heb je eigenlijk altijd wel in huis.

80 gram zachte boter, of plantaardig alternatief

125 gram pindakaas

220 gram donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel vanille essence, of 1 zakje vanillesuiker

2 eieren

90 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 mespunt zout

75 gram gezouten pinda’s

Wat boter om de bakvorm in te vetten of een stuk bakpapier.

Bakvorm van ongeveer 20x20 cm. Rond of vierkant.

Het beste resultaat krijg je wanneer de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zijn je eieren nog wat te koud? Leg ze dan in lauw (echt lauw, dus niet warm ze moeten niet koken!!) water. Zijn ze zo op de goede temperatuur.

Hoe doe je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. (gewone oven, hete lucht 10% minder warm)

Mix, met een mixer, de boter en pindakaas goed door elkaar. Voeg dan de donkerbruine basterdsuiker toe en mix goed. Dan het vanille naar keuze en daarna 1 voor 1 de eieren. Zijn die goed opgenomen, mix dan tot een licht en luchtig beslag.

In een tweede schaal, roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Meng het beetje bij beetje door het ei/boter mengsel en roer (niet mixen) tot een glad beslag. Roer er op het laatst de pinda’s door.

Pak nu de bakvorm, vet in of bekleed met bakpapier. Doe het deeg in de vorm, strijk de bovenkant glad. Zet in de oven en bak 25-30 minuten tot gaar en goudbruin aan de bovenkant. (steek een saté prikker of breinaald in de cake en wanneer die er schoon uitkomt dan is de cake klaar)

Wanneer klaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Snij in vierkantjes wanneer je een rechthoekige vorm hebt of in puntjes wanneer je een kleine springvorm hebt gebruikt.

Lekker bij thee of koffie. Velbekomme!