Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Nacho Night

Zo blij met alle leuke contacten die er op Instagram ontstaan. Lieve vriendinnen en mooie waardevolle ontmoetingen en ook fijne samenwerkingen op allerlei gebied. Zo werd ik gevraagd om mee te doen met de Santa Maria Nacho night op 21 oktober, de feestelijke afsluiting van de Internationale Nacho Day. Voor wie Santa Maria nog niet kent, ze hebben een fijn assortiment kruiden (mixen) en producten voor de Tex Mex en Thaise keuken. Het bedrijf is begonnen in Gothenburg als een kleine kruidenier maar nu een grote aanbieder van allerlei heerlijke producten om mee te koken. Extra leuk dus deze Scandinavische connectie. Sinds enige jaren neem ik de kruiden die zij in Scandinavië op de markt brengen al mee naar huis. Gelukkig zijn de Tex Mex producten ook hier te krijgen.

Op 21 oktober dus de Nacho Night. Een samenwerking met De Andere Quiz waarbij iedereen mee kan doen met een pubquiz. En of je nu voor die tijd of tijdens de pubquiz heerlijk gaat genieten van de schotel die ik maakte met de Santa Maria producten, hoe leuk is het om dit samen, virtueel of met de goede afstand, te doen.

De code voor de pubquiz deelname is als volgt: www.deanderequiz.nl/nacho-night-pubquiz/ Meld je via deze link aan om deel te nemen. De inloop is vanaf 19.30 uur en het begint om 20.00 uur op woensdag 21 oktober. #santamaria #NachoNight

En nu de heerlijke hap, vegetarisch, en lekker!

2 personen.

Ingrediënten:

Bloemkool chicken wings:

½ bloemkool in gelijke roosjes

50 gram bloem

2 eetlepels paneermeel

1 theelepel tomatenpuree (tube)

110 ml water of zoveel tot je een dik vloeibare marinade krijgt

1 volle eetlepel Santa Maria seasoning Taco Original

Schotel: 80-100 gram Santa Maria Crispy Corn Nacho Chips original (zakje 185 gram)

Half potje Santa Maria Taco sauce (potje 230 gram)

Santa Maria Red Jalapeño naar behoefte/smaak

75 gram geraspte kaas

Dips:

1 avocado

Half zakje Santa Maria dip mix guacamole

Potje Santa Maria dip nacho cheese style, eventueel toevoegen fijn gesneden red jalapeño naar smaak.

Tomaten in kwarten

Komkommer in plakjes/boogjes (verwijder dan de zaadjes)

Hoe begin je:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak een dik vloeibare marinade van de ingrediënten en roer de bloemkool erdoor. Let er op dat de bloemkool goed bedekt is. Verdeel de bloemkool op de met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak 30-35 minuten tot gaar.

Terwijl de bloemkool in de oven staat maak je de rest klaar; Prak de avocado fijn en meng een half zakje dip mix guacamole erdoor. (zakje is voor twee avocados) Tip: leg de pit terug in de guacamole, daardoor wordt het niet zo snel bruin.

Bekleed nog een bakplaat of gebruik een braadslede/pan die geschikt is voor de oven met bakpapier. Verdeel hierover de Santa Maria nacho chips. Leeg het blikje kidney beans in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verdeel de uitgelekte kidney beans over de nacho chips. Verdeel met een lepel een half potje Santa Maria Taco sauce erover. Nu is ondertussen de bloemkool klaar. Verdeel de bloemkool roosjes over de schotel, lepel eventueel nog wat taco sauce erover, bestrooi met de geraspte kaas en plaats 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Haal uit de oven, bestrooi met de jalapeño pepers en leg mooi verdeeld over de schotel de kwarten tomaat, komkommer en serveer met de guacamole en de dip nacho cheese style. Eventueel roer je door de cheese dip nog fijngesneden jalapeño voor een pittige smaak. (zo lekker!!). Nacho Night

Enjoy de Nacho Night en deze schotel.