Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Tomatentijd

Af en toe krijg ik een vraag om een samenwerking te doen. Hoe leuk is dan de kracht van social media. Deze keer is het voor honingtomaten. Dat was gelijk een JA! Ik moet bekennen dat het nog niet eens zo lang geleden is dat ik er niet aan moest denken om tomaten "zo" te eten. Het was zo niet mijn eten. Verwerkt in sauzen, gebakken of of pizza geen probleem maar rauw?!? Hoe anders heeft mijn smaak zich veranderd en heb ik nieuwe tomatensoorten ontdekt. Daarom is het extra leuk om met deze honingtomaten aan de slag te gaan.


Want zeg nou zelf, de naam alleen al doet vermoeden dat de honingtomaten een zoete smaak hebben. Extra lekker dus om zo uit de hand te eten, of onderdeel van een borrelplankje te laten zijn. Wat denk je van een spiesje met bolletjes mozzarella? Alles even lekker. Deze week had ik echt trek in iets met deze tomaatjes en tonijn. En een recept is het eigenlijk ook niet. Meer een samenspel van smaken, texturen en kleuren. Eigenlijk een soort poké bowl. Maar wat is nou eigenlijk een poké bowl? Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staat. In een poké bowl combineer je je favoriete vissoort (het liefst dus verse vis) met gezonde groenten en andere ingrediënten. Meestal gegeten als een voorgerecht. Als je het zo bekijkt dan lijkt deze kom (bowl) er op. Laat ik hem lunch bowl noemen. Een gezonde lunchbowl, met alles wat ik lekker vind en in de koelkast had. Met in de hoofdrol dus de honingtomaten.

Hieronder mijn inspiratie voor jullie:

Hoe heb ik het samengesteld?

In mijn kom deed ik:

een grote hand vol gemengde jonge slablaadjes

daarop een de helft van een blikje, afgespoelde en uitgelekte kidneybeans (uitlekgewicht 255 gram)

een klein blikje tonijn in water uit laten lekken en de helft gebruiken

een paar olijven in plakjes snijden en erbij doen

snij een rode ui in dunne ringen en leg erop wat je lekker vindt

snij een flinke hoeveelheid honingtomaten door en een aantal laat je heel en leg die er boven op

ik maakte nog een balsamico crème door 2 deciliter skyr los te roeren met 2 theelepels balsamico azijn, 2 theelepels rietsuiker en een kwart theelepel grof zout (probeer wat je zelf lekker vindt qua zout). Doe hiervan een fikse eetlepel op de andere ingrediënten.

ook voegde ik iets dressing toe en gebruikte daarvoor een restant van de salade met geroosterde bloemkool die eerder op mijn blog verscheen. ( /blog )

De combinatie met de honingtomaten was echt super. Het zoetige en knapperige van de tomaten met het zoutige van de tonijn en het romige van de balsamico crème was en is een heerlijke combinatie.