Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pasta met courgette

Wat een vreemd weer is het toch. Beetje van Jantje huilt en Jantje lacht. Maar er is heel mooi weer op komst. Daar moeten we dan extra van genieten, of niet dan?! Meer buiten zijn, het licht binnen laten (niet alle warmte) en genieten ook van al wat van het land komt. En dat is in de zomer altijd veel en lekker. De courgettes zijn er in overvloed. En die kunnen in zoveel gerechten gebruikt worden. Of je kunt ze heerlijk grillen, in de oven bakken of rauw verwerken. In het volgende gerecht worden ze geraspt en kort aangebakken in een pan met een chilipepertje en citroen. Dat levert een heerlijk fris gerecht op met pasta. Het is niet moeilijk te maken, dat wil je natuurlijk helemaal wanneer het mooi weer is. Niet te lang in de keuken staan. Wij aten het zoals het was. Maar mocht je toch iets missen dan kun je hier ook prima een stukje gebakken kip of vis bij eten. De smaak is licht dus hou het licht. Dat past ook het beste bij zomerse dagen.

Voor 4 personen heb je nodig:

500 gram pasta (wij gebruikten hier pappardelle maar iedere andere soort kan ook)

2 courgettes

3 teentjes knoflook

1 verse rode peper

1 onbespoten citroen

5 eetlepels olijfolie om te bakken (kan ook minder)

Zout

Peper

Om te serveren versgeraspte Parmezaan.

Zo doe je het:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Was de courgette en rasp grof. Verwijder het schilletje van de knoflook en snij fijn. Was het chilipepertje, hak fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap er uit.

Verwarm de olijfolie in een pan en bak de knoflook en chili licht aan. Voeg de geraspte courgette en citroenschil toe. Blijf een paar minuten roeren. Breng op smaak met citroensap en zout en peper.

Giet de pasta af en roer de pasta door de courgette “saus”.

Bestrooi met versgeraspte Parmezaan en serveer direct.

Velbekomme!