Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Pakketjes met lekkers

Pakketjes met groene asperge, krieltjes en blauwe kaas

Dit is echt zo’n favoriet hier thuis. Heerlijk en makkelijk. Dat zijn toch altijd wel de woorden die bij mij in de recepten staan. Het recept is weer van Karoline’s Køkken. Ik blijf deze recepten toch het allerlekkerst vinden. Misschien ook omdat het mij doet denken aan Denemarken. Dat zal zeker meespelen. Het was ook in Denemarken dan ik voor het eerst blauwschimmel kaas at. Daar liep ik anders wel om heen. De combinatie met een zoetig Maria biscuitje is echt top. Hoe we daar achter kwamen? De toastjes gewoonte zoals wij die kennen bij de borrel is daar echt anders. Toen wij dat een keer op tafel wilden zetten waren we op zoek naar toastjes. We vonden niet hetzelfde dan wat we hier gewend zijn maar wel “kiks til ost”. Koekjes voor kaas. Daar zaten niet alleen cream cracker achtige koekjes in maar ook Maria biscuit en digestive. De combinatie met een sterke, pittige kaas is echt super lekker. Een nieuwe gewoonte was geboren in huize Bolhuis.

Daarom was ik ook niet huiverig om dit gerecht te maken. De ene keer met blå skimmel ost van Deense oorsprong maar ook wel gorgonzola. Het is maar net wat er in de boodschappenkar is gekomen. Het liefst een beetje pittig. Dat past perfect bij de zoetige smaak van de krieltjes en de asperges.

Je hebt het volgende nodig voor 2 personen:

300 gram krieltjes in de schil

150 gram groene asperges (ik gebruik graag meer)

1 teen knoflook

75 gram blauwschimmel kaas (bv Castello creamy Blue)

½ theelepel grof zout, of zout naar wens. Let op de kaas is ook zoutig

Versgemalen peper

Ciabatta brood

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Was de krieltjes en verwijder eventuele “puntjes” en kook ze 10 minuten. Snijd in kwart stukjes. Was de groene asperges en snij het onderste harde stukje af. Snij iedere asperge in 3 tot 4 stukjes. Snij de teen knoflook in dunne plakjes.

Bereid twee stukken alufolie voor door ze dubbel te vouwen en plat op het aanrecht te leggen. Verdeel de aardappeltjes, asperges, knoflook en (verkruimelde) blauwschimmelkaas op de folie en bestrooi met zout en peper. Sluit de pakketjes en bak ze op een bakplaat boven in de oven. Duurt ongeveer 20 minuten, tot dat de kaas gesmolten is en de asperges gaar.

Gril een paar sneden ciabatta brood knapperig en goudkleurig. (of serveer met stokbrood)

Leg de pakketjes op een bord en open ze. Verdeel de inhoud over de stukken brood zodat het sap en kaas in het brood trekken.

Velbekomme!

p.s. Dit recept is oorspronkelijk van Karoline’s Køkken. Helaas nergens meer te vinden op het internet. Link naar origineel is dus niet meer mogelijk.