Welkom op mijn blog

graag neem ik je mee in mijn wereld van Scandinavische invloeden op het gebied van leefstijl en eten maar vooral veel dingen die mij bezig houden en interesseren. Deze leg ik vast met mijn camera en in woorden die je hier kunt zien en lezen

Lichte pannenkoekjes á la Sif’s moeder

Een van mijn eerste kookboeken in het Deens was Guld i Gryden door Sif Orellana, kookboekenschrijfster, fotografe en inspirator voor Greenilicious greenilicious.dk/ (een café op twee locaties in Aarhus) sisterhood-retreats.com/

Ik zag het op onze laatste dag, uurtjes zelfs, in Denemarken. Sloeg het open en was gelijk verkocht. De inspirerende foto’s, persoonlijke verhalen en tips maken het tot een compleet boek dat ik graag raadpleeg om inspiratie te krijgen voor de maaltijd. Ondertussen heb ik meerdere kookboeken van haar in mijn bezit. Deze blijft een van de favorieten, ik denk ook omdat het de eerste was.

In Denemarken eet men pannenkoeken niet als hoofdmaaltijd zoals wij dat hier wel doen. Vaak wordt het gegeten als gerechtje in de namiddag bij de thee. Vandaag is net zo’n dag om dat ook te doen. Regenachtig en net niks. Het zijn lichte fijne pannenkoekjes, je bakt ze echt 123.

De ingrediënten:

1 eetlepel maïzena

5 dl melk

2 eieren

1 ½ dl havervlokken

2 ½ dl zelfrijzend bakmeel

1 mespunt zout

1 eetlepel suiker

1 theelepel vanillesuiker

Boter/olie om te bakken

Om te serveren:

Suiker, jam, poedersuiker, citroensap, stroop, suiker etc.


Zo doe je het:

Meng de maïzena en de melk goed door elkaar. Mix de eieren erdoor. Voeg de andere ingrediënten toe en mix het nogmaals goed door elkaar. Bak de pannenkoeken in een beetje boter/olie op een middelhoog vuur en geniet er van!


Velbekomme!


p.s. wanneer je het beslag een half uurtje laat staan dan worden de havervlokken zachter. Mix het nog even goed door voordat je gaat bakken.